Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Signaturretten

Kanelboller fra Rustadsaga sportsstue

Bollespesial
Oppskrift på kanelboller fra

Oppskrift på kanelboller fra

-
+

Kanelboller

  • 5.00 dl helmelk
  • 125.00 g Melange margarin
  • 2.00 dl farin
  • 50.00 g fersk gjær
  • 1.00 ts kardemomme
  • 9.00 dl hvetemel
  • kanel, sukker

Slik gjør du

Smelt margarin og bland i lunken melk. Ha i miksebolle og tilsett farin, fersk gjær og kardemomme. Rør sammen, sjekk at temperaturen ikke er for høy – da dør gjæren. Tilsett mel mens du lar maskinen ­kjøre, til deigen har ønsket fasthet og slipper bollen.

Hev deigen.

Kjevle ut en leiv, cirka 5 mm tykk, og strø på kanel og sukker. Rull leiven sammen, kutt emner og legg på smurt stekeplate eller bakepapir. Hev til ­ønsket størrelse i rom­­tempe­ratur.

Stek ved 200 grader til ønsket farge, cirka tolv til 15 ­minutter. Pass på – ­ovner er forskjellige.

Pynt med melisglasur hvis du vil.

Bollespesial