Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Signaturretten

Oksegryte med flesk

Oppskrift på oksegryte med flesk av Markus Storm Dalseg

Oppskrift på oksegryte med flesk av Markus Storm Dalseg

-
+

Ingredienser

  • 500.00 g oksebryst i terninger
  • 2.00 stk kepaløk i terninger
  • 3.00 stk gulrøtter i terninger
  • 3.00 dl rødvin
  • 5.00 stk champignoner i biter
  • 4.00 stk fedd hvitløk, finhakket
  • 2.00 ss tomatpuré
  • 100.00 g bacon i terninger
  • 2.00 dl oksekraft
  • 5.00 stk stilker timian (kun bladene)
  • 1.00 stk knivspiss cayennepepper
  • salt
  • pepper
  • litt honning

SLIK GJØR DU

Gni kjøtt og bacon med salt og pepper med litt olje. Ha i en stor kjele.

Tilsett tomatpuré, rødvin og kraft og la det stå på lav temperatur.

Stek løk og sopp og ha i gryten. Tilsett hvitløk.

La putre på svak varme under lokk til kjøttet er mørt – halvannen time eller med.

Ha i gulrot noen minutter før servering, da blir de passe kokt.

Smak til med salt, honning og litt cayennepepper.

Server med en god potetstappe, revet pepperrot og gjerne litt gressløk eller kjørvel. En god côtes du rhône ved siden av.

Se viner som passer til:

Okse i Vindatabasen