Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Signaturretten

Urtesuppe

Oppskrift på urtesuppe av Sebastian Engh

Oppskrift på urtesuppe av Sebastian Engh

-
+

Ingredienser

  • 100.00 g potet i biter
  • 1.00 l kyllingkraft
  • 70.00 g frisk spinat
  • 1.00 potte frisk basilikum
  • 20.00 g frisk kjørvel
  • 20.00 g frisk timian
  • 20.00 g løpstikke eller andre urter
  • 3.00 dl fløte
  • 100.00 g usaltet smør

SLIK GJØR DU

Kok opp kraften med poteter og kok til potetene jevner suppen. Kok opp en annen kjele med vann, ha i alle urtene på én gang og ta dem opp straks. Avkjøl i iskaldt vann.

Kjør urtene i hurtigmikser og spe med potet- og kyllingsuppen. Ha blandingen i kjele og tilsett fløte, varm opp. Ha i smør. Sil suppen. Smak til med salt og pepper. Ha i garnityr som for eksempel bakte beter, pannestekt hvit fisk og fritert brennesle.

Server gjerne med et glass Sancerre eller Riesling. Curtisen serverer helst med et glass Festningsbrygg, brygget etter oppskrift fra 1667.