Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Signaturretten

Lunsjtallerken

Oppskrift på lunsjtallerken av Tobias Borthen

Oppskrift på lunsjtallerken av Tobias Borthen

-
+

Lunsjtallerken

  • 2.00 stk skiver røkelaks
  • 2.00 stk brødskiver m/smør
  • 1.00 dl rekesalat
  • 1.00 stk amerikansk pannekake
  • 1.00 stk egg, rørestekt i pannen
  • 2.00 stk appelsinbåter og litt bær
  • lønnesirup

Pannekakerøre

  • 720.00 g hvetemel
  • 80.00 g sukker
  • 40.00 g bakepulver
  • 6.00 stk egg
  • 0.80 l helmelk
  • 400.00 g smør

Rekesalat

  • 1.00 stk helt egg
  • 5.00 dl olje
  • 3.00 ss grov sennep
  • 300.00 g matyoghurt
  • 250.00 g dijonaise
  • 1.00 stk sitron, saften og revet skall
  • 1.00 potte dill
  • 6.00 dl skrellede reker
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU LUNSJTALLERKEN

Server med et stort glass juice.

Oppskriftene på pannekakerøre og rekesalat er til seks personer.

PANNEKAKERØRE

Smelt smøret og avkjøl litt. Bland det tørre, og rør deretter inn egg, melk og smør til en tykk, glatt røre. La den stå og trekke en god stund før du steker lubne, små pannekaker.

REKESALAT

Bland egg og sennep og rør inn olje først dråpevis, deretter mer til en majones.

Smak til med salt og pepper. Bland yoghurt med dijonaise, sitron, hakket dill og smak til med salt og pepper. Vend inn rekene.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner