Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Signaturretten

Dosai

Oppskrift på dosai av Sheetal Shakya

Oppskrift på dosai av Sheetal Shakya

-
+

Ingredienser

  • 2.00 kopp ris
  • 1.00 kopp uri dal, røde linser
  • 1.00 ts bukkehornkløverfrø

SLIK GJØR DU

Legges i vann så det dekker, la ligge én dag. Knus det sammen

La miksen stå i romtemperatur i ett døgn. Deigen skal begynne å gjære (fermentere). Bland inn litt salt og tilsett mer vann til røren er passe tykk, den skal kunne smøres tynt utover i en stekepanne eller en takke.

Ha litt nøytral olje i pannen, smør røren utover og lag en stor pannekake som stekes lett på begge sider. Rull pannekaken sammen, omtrent som en stor krumkake.

Server pannekaken for eksempel med en krydret grønnsaksmiks og krydret linsestuing – dhal.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner