Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sitronterte

Arne Brimi
Sitronterte av Christine Storm Munch

Sitronterte av Christine Storm Munch

-
+

Sitronterte

  • 6.00 stk eggeplommer
  • 220.00 g sukker
  • 120.00 g sitronsaft (av ferske sitroner)
  • 150.00 g rømme
  • 4.00 plater gelatin
  • 1.00 stk tertebunn

Ha eggeplommer, sukker og sitronsaft i en kjele. Pisk blandingen mens den varmes til kokepunktet. Ta av varmen. Sil.

Tilsett gelatin. Avkjøl i fem min. Rør inn rømme.

Fyll i ferdig stekt bunn i en terteform på 25–28 cm.

Avkjøl i kjøleskap i to til tre timer.

Arne Brimi

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner