Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sjokoladebonnet på pistasjbunn og eplesorbet

Oppskrift på sjokoladebonnet med pistasjbunn og eplesorbet

Oppskrift på sjokoladebonnet med pistasjbunn og eplesorbet

-
+

Pistasjbunn

  • 200.00 g Pistasjnøtter
  • 150.00 g Sukker
  • 2.00 stk Egg
  • 100.00 g Smør
  • 80.00 g Hvetemel

Sjokoladebonnet

  • 2.00 stk Gelatinplater
  • 4.00 dl Fløte
  • 400.00 g Mørk sjokolade, 61% kakao
  • 125.00 g Usaltet smør

Eplesorbet av Gravenstein

  • 7.50 dl Eplemost av Gravenstein-epler
  • 150.00 g Sukker
  • 2.00 stk Eggehviter

Sorbeten kan lages flere uker før servering. Pistasjbunnen kan lages to dager før gjestene kommer. Kaken med sjokoladekremen kan monteres to dager før.

Husk å tempere sjokoladebonneten en time før servering.

Varm ovnen til 180 grader varmluft.

Finhakk pistasjkjernene i en foodprosessor.

Tilsett sukker, egg, smeltet smør og hvetemel og kjør det sammen til en masse.

Fordel pistasjmassen i en tykkelse på 1 cm utover et bakepapir på et flatt stekebrett.

Pistasjmassen skal tilsammen være stor nok til å dekke bunn, sider og topp på en brødform.

Stek pistasjmassen i 10 minutter ved 180 grader varmluft. Avkjøl og del pistasjbunnen i fire biter som passer til bunnen, to sider og toppen på en brødform.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 3 minutter.

Klem ut vannet fra platene, kok opp fløte og ha i gelatinen.

Knus den mørke sjokoladen i biter og ha bitene i en blandebolle.

Hell varm fløte over sjokoladen og la den smelte i fløten.

Rør sammen med en visp til en jevn masse.

Tilsett terninger av usaltet mykt smør og rør det inn i sjokolademassen.

Kle en brødform med bakepapir og legg en pistasjplate i bunnen og en langs hver av langsidene.

Hell sjokolademassen over i en brødformen.

Legg til slutt et pistasjlokk over sjokoladekremen. Sett kaken kaldt over natten.

Hvelv kaken ut av brødformen(når formen er kledd med bakepapir går dette lett). Skjær kaken i skiver på 1 ½ cm og server den romtemperert med eplesorbet av Gravenstein.

Kok opp sukker og 1 dl eplemost.

Avkjøl og tilsett resten av mosten og eggehvitene.

Pisk sammen og sett bollen i fryseren.

Har du en ismaskin bruker du selvfølgelig den, og fryser sorbeten der isteden.

Om ikke, ta sorbeten opp når den er fryst og del den i biter på 5 cm og ha den i en foodprosessor.

Kjør sorbeten slett i 5 minutter.

Oppbevar sorbeten i fryseren i en beholder med lokk. Ved servering tempereres sorbeten i kjøleskapet i en halv time slik at det blir lett å skjære ut fine kuler av sorbeten.