Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sjokoladetrøfler med stilton

Slik gjør du restene av stiltonosten nyttårsfine

Slik lager du sjokoladetrøfler med stilton

-
+

Sjokoladetrøfler med stilton

  • 3 dl kremfløte
  • 100 g stilton
  • 300 g 70% sjokolade
  • kakaopulver

1 porsjon gir ca 20 stk.

Slik gjør du:

  • Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle som er stor nok til å romme fløten og osten senere. Det er viktig å bruke sjokolade med 70 prosent kakao, både for smak og konsistens.
  • Ha fløten og smuldret ost i en gryte med tykk bunn og varm opp til kokepunktet.
  • Hell den varme fløteblandingen over sjokoladen og la stå i ett minutt eller to, til all sjokoladen er smeltet. Rør godt sammen til massen er jevn og blank.
  • La stå over natten i et kjølig rom. Unngå å sette massen i kjøleskapet, da krystalliserer sjokoladen seg for raskt og konsistensen blir ikke like fin.
  • Når massen har satt seg, trill passe store kuler. Hvis massen er vanskelig å jobbe med, hjelper det å rulle kulene i et dryss av kakao. Dryss eventuelt spiselig gull- eller kobberpulver over de ferdige trøflene for ekstra festlig utseende.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk