Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sjømat

Friterte torsketunger

Oppskrift på friterte torsketunger

Oppskrift på friterte torsketunger

-
+

Friterte torsketunger

  • 0.50 kg torsketunger
  • Mel
  • Salt & pepper
  • Egg
  • Brødrasp
  • Solsikkeolje

Dillaïoli

  • 2.00 eggeplommer
  • 1.00 knust hvitløksfedd
  • 3.00 dl solsikkeolje
  • 2.00 dl mild olivenolje
  • 2.00 ts sitronsaft
  • 1.00 ts eddik
  • 1.00 ts fransk sennep
  • 1.00 bunt dill

Slik gjør du

Dypp tungene først i hvetemel tilsatt salt og pepper, så i lett sammenpisket egg, og til slutt i brødrasp.

Varm opp oljen i en gryte og friter torsketungene til de får en gylden farge. La dem renne av seg på kjøkkenpapir før servering.

 

Dillaïoli

Visp eggeplommer og hvitløk sammen. Spe sakte med oljene under kraftig pisking. Blir den for tykk kan man spe med noen dråper kaldt vann. Ha så i sennep, sitronsaft og eddik, og smak til med salt og pepper. Hakk stilker med dill og rør i.

 

Se viner som passer til:

Fisk i Vindatabasen