Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sjømat

Sjøkrepsbrosme med hvitløk, sitron og estragon

Krepsetrikset som tryller med brosmen

Oppskrift på sjøkrepsbrosme med hvitløk, sitron og estragon

-
+

Sjøkrepsbrosme med hvitløk, sitron og estragon

  • 1 stk rå sjøkreps
  • 600 g brosme/lange/skrei
  • 1 ss maisenna
  • 2 ss fløte
  • 1 ts flaksalt
  • 75 g smør
  • 4 fedd hvitløk

Smågrønt

  • 1 kvast estragon
  • 0.25 stk sitron
  • 10 stk småtomater
  • 500 g småpoteter
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 pakke broccolinis
  • 0.5 stk romanesco
  • 1 stk sjalottløk
  • smør, salt og pepper

Slik gjør du:

  • Begynn med sjøkrepsen: Vri halen fra hodet og dele halen i to på langs. Ta ut halekjøttet og legg dette til side. Åpne hodet og fjern paven og annen løs materie som måtte befinne seg i skallen. Knuse klørne, haleskallet og benfestene med ryggen på en kniv du ikke er så altfor glad i. Legg skallet over på papir et par minutter før steking.
  • Dele brosmen i like store biter. Legg de på en tallerken og dryss på salt, fløte og rull rundt slik at de er helt dekket med fløten. Dryss over maisennaen og vend bitene.
  • Varme pannen med smør og ha i den knuste hvitløken og sjøkrepsskallet. Stek dette godt sammen i cirka ett minutt slik at man får aktivert smaken fra skallet. Skyv skallet ut til sidene og gjør plass til fisken. La skall og fisk steke i ro til fisken har fått en gyllen lys og fin steikeskorpe. Snu fisken og la den trekke temperatur under ifra til den er ferdig. Man trenger ikke steikeskorpe under. Halekjøttet tilsettes i siste minuttet av stekingen slik at det bare blir gjennomvarmt. Dryss noen småtomater, sitronskiver og estragon i pannen 30 sekunder før servering.
  • Legg brosmen over på en varm tallerken sammen kjøttet fra en ¼ hale sjøkreps, noen lune tomater og øs godt med sjøkrepssmør over fisken. Servere med det du måtte ønske av tilbehør. Godt med både grønnsaker, poteter, pasta og risotto til.

Smågrønt:

  • Kok småpotet og gulrot sammen i rikelig med lettsaltet vann til de er nesten møre, slipp oppi broccolinis og romanesco. Kokes videre i to minutter, hell av vannet og ha i en klikk smør, noen dråper sitronsaft, litt finhakket sjalottløk og hakket estragon

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk