Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sjømat

Sjøkrepsbrosme med hvitløk, sitron og estragon

Krepsetrikset som tryller med brosmen
Oppskrift på sjøkrepsbrosme med hvitløk, sitron og estragon

Oppskrift på sjøkrepsbrosme med hvitløk, sitron og estragon

-
+

Sjøkrepsbrosme med hvitløk, sitron og estragon

  • 1 stk rå sjøkreps
  • 600 g brosme/lange/skrei
  • 1 ss maisenna
  • 2 ss fløte
  • 1 ts flaksalt
  • 75 g smør
  • 4 fedd hvitløk

Smågrønt

  • 1 kvast estragon
  • 0.25 stk sitron
  • 10 stk småtomater
  • 500 g småpoteter
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 pakke broccolinis
  • 0.5 stk romanesco
  • 1 stk sjalottløk
  • smør, salt og pepper

Slik gjør du:

  • Begynn med sjøkrepsen: Vri halen fra hodet og dele halen i to på langs. Ta ut halekjøttet og legg dette til side. Åpne hodet og fjern paven og annen løs materie som måtte befinne seg i skallen. Knuse klørne, haleskallet og benfestene med ryggen på en kniv du ikke er så altfor glad i. Legg skallet over på papir et par minutter før steking.
  • Dele brosmen i like store biter. Legg de på en tallerken og dryss på salt, fløte og rull rundt slik at de er helt dekket med fløten. Dryss over maisennaen og vend bitene.
  • Varme pannen med smør og ha i den knuste hvitløken og sjøkrepsskallet. Stek dette godt sammen i cirka ett minutt slik at man får aktivert smaken fra skallet. Skyv skallet ut til sidene og gjør plass til fisken. La skall og fisk steke i ro til fisken har fått en gyllen lys og fin steikeskorpe. Snu fisken og la den trekke temperatur under ifra til den er ferdig. Man trenger ikke steikeskorpe under. Halekjøttet tilsettes i siste minuttet av stekingen slik at det bare blir gjennomvarmt. Dryss noen småtomater, sitronskiver og estragon i pannen 30 sekunder før servering.
  • Legg brosmen over på en varm tallerken sammen kjøttet fra en ¼ hale sjøkreps, noen lune tomater og øs godt med sjøkrepssmør over fisken. Servere med det du måtte ønske av tilbehør. Godt med både grønnsaker, poteter, pasta og risotto til.

Smågrønt:

  • Kok småpotet og gulrot sammen i rikelig med lettsaltet vann til de er nesten møre, slipp oppi broccolinis og romanesco. Kokes videre i to minutter, hell av vannet og ha i en klikk smør, noen dråper sitronsaft, litt finhakket sjalottløk og hakket estragon