Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sjømat

Råraka med rømme, løyrom, dill, løk og pepperrot

Salt snacks fra søta bror
Oppskrift på råraka med rømme, løyrom, dill, løk og pepperrot

Oppskrift på råraka med rømme, løyrom, dill, løk og pepperrot

-
+

Råraka

  • 4 stk store mandelpoteter
  • 0.5 ts flaksalt
  • 50 g klaret smør

Topping

  • 4 ss fet rømme
  • 100 g løyrom
  • 2 ss rødløk
  • 1 stk dusk dill
  • 1 stk pepperrotbit (1 cm lang)

Slik gjør du

  • Skrelle mandelpotetene og rive de opp grovt på «svigermor» (rivjern).
  • Salte poteten og la det stå i 30 sekunder. Samle alt sammen som en snøball i hånden og skvis ut litt av væsken.
  • Steke i klaret smør, det gir best smak og farge.
  • Klaret smør er meierismør som er smeltet rolig i en liten kjele og deretter helt forsiktig av over i en ny skål slik at den hvite væsken som skal kastes er igjen i kjelen. Bruk en stor, god og varm panne til stekingen.
  • Legg 4 ss smør i pannen og fordel poteten utover. Press poteten utover med en stekespade til den er helt flat, ca 0,5 mm tykk og 10 cm i diameter.
  • Pass på at den ikke revner opp, men holder seg sammen som en liten «plate».
  • Steke den på moderat varme slik at den blir god og sprø på en side før den får samme behandling på andre siden. Legg råraken over på papir slik at noe av smøret trekker ut. Dette kan fint gjøres før gjestene kommer men varme de opp igjen før servering.

Topping

  • Topp råraken med én spiseskje rømme, én spiseskje løyrom, litt finhakket rødløk, dill og til slutt et dryss fint revet pepperrot.