Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Skalldyr

Grillet hummer

Oppskrift på grillet norsk hummer fra Nedre Foss Gård

-
+

Grillet hummer

  • 2.00 stk Norsk hummer, 6-800g
  • 2.00 dl Bechamelsaus
  • 100.00 g Spinat
  • 1.00 dl Panko eller brødmuler
  • Cayennepepper

Behcamelsaus

  • 0.50 stk Løk
  • 1.00 ss Hvetemel
  • 1.00 ss Smør
  • 2.50 dl Helmelk
  • 0.50 ts Salt
  • Hel muskattnøtt
  • 1.00 stk Sitron

Mats Vaulen viser hvordan du griller norsk hummer på hans måte.

Slik gjør du

  • Lag bechamelsaus etter oppskriften under.
  • Forvell spinaten i lettsaltet vann i 1 minutt.
  • Sil den og avkjøl i isvann.
  • Sil på nytt og klem ut så mye væske som mulig. Grovhakk spinaten og vend den inn i bechamelen.
  • Smak til med mer muskat, cayenne, revet sitronskallog litt sitronjuice.
  • Kok opp vann og havsalt og tilsett hummeren når det fosskoker. Pass på at kjelen er stor nok til både hummer og kokevannet.
  • Kok i 5 minutter.
  • Ta ut hummeren og avkjøl den i isvann.
  • Når hummeren er avkjølt, sil av isvannet og tørk godt.
  • Del hummeren i 2 på langs. Ta av klørne, rens dem for hummerkjøtt og sett til siden.
  • Prøv å beholde hummeren hel. Ta ut halen fra skallet og rens hodet. Kutt halen i mellomstore biter og bland med klokjøttet.
  • Legg hummerkjøttet tilbake i hummerskallet og dekk med bechamel. Heretter kan hummeren stå kald til den skal brukes.
  • Anretning: Fyr opp grillen eller varm ovnen til 200C.
  • Romtemperer hummeren og dryss over panko eller brødsmuler og litt cayenne.
  • Legg hummeren ved siden av kullet og grill under lokk til toppen er lett gyllen og hummeren gjennomvarm.
  • Serverpå fat eller tallerken med salat og sitron ved siden av.

Behcamelsaus

  • Kok opp melk med 0,5 ts salt, litt revet muskattnøtt og skall fra sitronen. Sett til side for å trekke smak.
  • Kutt løken i små terninger og fres i smøret i en liten kasserolle.
  • Tilsett hvetemel og la det frese forsiktig i ca. tre minutter. Det skal ikke brunes.
  • Kok opp melken igjen, sil den og spe inn i smør- og melblandingen under omrøring.
  • La sausen koke på lav temperatur i noen minutter og smak til med salt.
  • Sett sausen til side.

 

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk