Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kraftverket

Skalldyrsmørsaus med steinsopp og estragon

Festen er ikke over, det er skall igjen
Slik lager du skalldyrsmørsaus med steinsopp og estragon

Slik lager du skalldyrsmørsaus med steinsopp og estragon

-
+

Skalldyrsmørsaus med steinsopp og estragon

  • 0.5 l skalldyrkraft
  • 1 stk sjalottløk
  • 4 cl konjakk
  • 5 g tørket steinsopp
  • 250 g usaltet smør
  • 1 ts limesaft
  • 1 dusk frisk estragon
  • salt

Slik gjør du

  • Fres finhakket sjalottløk og steinsopp blankt i en spiseskje smør. Hell på kraften og kok inn til cirka 1 dl. Kutt kjøleskapskaldt smør i terninger og visp smøret inn litt etter litt. Pass på at sausen ikke blir for kald, og heller ikke så varm at den koker; i begge tilfeller kan den skille seg.
  • Smak til med limesaft og salt. Sil sausen før servering og tilsett frisk estragon.