Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kraftverket

Skalldyrsmørsaus med steinsopp og estragon

Festen er ikke over, det er skall igjen

Slik lager du skalldyrsmørsaus med steinsopp og estragon

-
+

Skalldyrsmørsaus med steinsopp og estragon

  • 0.5 l skalldyrkraft
  • 1 stk sjalottløk
  • 4 cl konjakk
  • 5 g tørket steinsopp
  • 250 g usaltet smør
  • 1 ts limesaft
  • 1 dusk frisk estragon
  • salt

Slik gjør du

  • Fres finhakket sjalottløk og steinsopp blankt i en spiseskje smør. Hell på kraften og kok inn til cirka 1 dl. Kutt kjøleskapskaldt smør i terninger og visp smøret inn litt etter litt. Pass på at sausen ikke blir for kald, og heller ikke så varm at den koker; i begge tilfeller kan den skille seg.
  • Smak til med limesaft og salt. Sil sausen før servering og tilsett frisk estragon.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk