Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Smak

Chili con carne

Tørrmat på tur: Slik lager du gourmetgryte for 50 kroner

-
+

Cili con carne

  • 150 g karbonadedeig
  • 0.5 stk grønn paprika
  • 1 stk gulrot
  • 0.25 stk gul løk
  • 0.25 stk rød eller grønn chili
  • 1 stk hvitløksbåt, hakket
  • 0.25 boks hakkete tomater
  • 0.15 stk boks kidneybønner
  • 1 ss sukker
  • salt, pepper, persille, oregano, paprika, eventuelt tørket chili
  • 1 kopp hurtigris

Slik gjør du

  • Ønsker du en vegetarchili, tar du ut karbonaden og øker mengden kidneybønner.
  • Skjær grønnsaker i små biter, og stek i teflonpanne uten fett sammen med karbonadedeigen. Ha i tomater og avrente bønner.
  • Fordel tynt på bakepapir/stekeplate og tørk i lag i dehydrator, 68 grader i åtte timer med kjøtt i retten. Tid og temperatur kan reduseres med bare grønnsaker.
  • Pakk tørrmaten i poser eller glass og tilsett ris, og krydder etter smak.