Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Smak

Gløgg

-
+

Gløgg

  • 1 l vann
  • 4 stk hele kanelstenger
  • 6 stk stjerneanis
  • 50 g ingefær
  • 15 stk nellikspiker
  • skallet av tre appelsiner (vask dem godt, eller bruk økologiske)
  • 2 stk delte vaniljestenger
  • 200 g sukker
  • 200 g brunt sukker
  • 1 stk flaske rødvin

Kan godt kjøles og stå i kjøleskap, varmes opp ved behov.

Slik gjør du

  • Kok opp vann, krydder og appelsin på middels varme, slik at det putrer godt og lager deilig duft i hele huset.
  • La stå og småkoke 30–45 minutter.
  • Sil av og ha i sukkeret, kok dette opp til sukkeret er løst opp. Hell i rødvinen og varm dette opp.
  • Server med pepperkaker, hakket mandel og rosiner.