Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Smak

Hjemmelaget rotfruktchips

-
+

Hjemmelaget rotfruktchips

  • 5 stk mandelpoteter
  • 1 stk søtpotet
  • 1 stk rødbete
  • 1 stk gulbete
  • 1 stk stor jordskokk
  • 1 stk pastinakk
  • 1 l solsikkeolje
  • salt

Passer til: aperitiff, kos, sausemat

Slik gjør du

  • Behold skallet på grønnsakene, men vask dem godt. Bruk en mandolin eller siden på et rivjern og skjær tynt. Legg skivene fra de ulike grønnsakene hver for seg.
  • Varm oljen til 150–160 grader.
  • Friter grønnsakene hver for seg i puljer, pastinakk og jordskokk trenger kortest steketid.
  • Ta ut fritert chips fra oljen og legg dem på rist. Salt mens de er varme.