Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Smak

Mangosorbet uten ismaskin, med krem og mangosalat

Slik lager du Sverre Sætres kuleis

-
+

Mangosorbet

  • 500 g mango
  • 100 g melis
  • 4 ss sitronsaft

Mangosalat

  • mango i terninger
  • sukker
  • sitronsaft

Krem

  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss sukker

Mangosorbet

  • Del mangoen i biter på cirka 2 x 2 centimeter og legg bitene i fryseren slik at de blir helt fryst. Pass på å fryse dem på et brett slik at bitene blir singelfryste.
  • Ha de fryste bitene med melisen og sitron i en foodprosessor, og kjør til en glatt masse. Sett tilbake i fryseren til sorbeten blir fast.

Mangosalat

  • Smak til mangoen med sukker og sitronsaft.

Krem

  • Pisk fløten til krem sammen med sukkeret.
  • Server sorbeten med mangosalat og krem. Dryss eventuelt på litt hakkede mandler eller kokos.