Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Smak

Sjokoladeis

Slik lager du Sverre Sætres kuleis

-
+

Sjokoladeis

  • 6 dl helmelk
  • 5 dl kremfløte
  • 250 g sukker
  • 50 g glykosesirup eller lys sirup
  • 160 g eggeplommer (8 stk.)
  • 100 g mørk sjokolade (64 prosent kakaomasse)
  • 20 g kakao

Slik gjør du

  • Finhakk sjokoladen.
  • Varm melk, kremfløte, glukose og sukkeret til kokepunktet. Visp eggeplommene lett sammen. Hell den varme væsken i eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp. Visp i kakaoen.
  • Hell så sausen tilbake i kjelen og varm sausen mens du rører i bunnen av kjelen med en slikkepott. Det er viktig å røre hele tiden for å hindre at eggeplommen stivner i bunnen av kjelen. Når sausen tykner (84–85 °C, bruk gjerne et termometer), skal den siles over i en bolle. Du kan se om sausen er tykk nok ved å løfte opp slikkepotten med saus på og dra en finger gjennom sausen. Dersom sausen ikke flyter sammen igjen, er den klar. Pass på at den ikke blir for varm, for da sprekker sausen.
  • Hell den varme sausen i sjokoladen litt etter litt mens du rører med en visp slik at du får en jevn og glatt masse. Kjør eventuelt med en stavmikser.
  • Avkjøl massen i kjøleskapet før du fryser den i en ismaskin.
  • Server med bær, revet sjokolade og røde bær.