Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Smak

Labneh med sitron og tahini

-
+

Labneh med sitron og tahini

  • 3 dl gresk/tyrkisk yoghurt naturell
  • 2 ss tahini
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ts finrevet sitronskall
  • 1 klype flaksalt

Labneh er yoghurt naturell som har hengt slik at overflødig væske renner av. Resultatet blir en slags ferskost, en tykk og kremet yoghurtrøre.

Passer til: bakte og stekte grønnsaker, skalldyr, bulgur og tabbouleh. Også deilig til brød og chips.

Slik gjør du

  • Ha yoghurten i kaffefilter eller linklede. Sett den i et dørslag med bolle under i kjøleskapet natten over (eller flere dager) slik at væsken renner av.
  • Rør den ferdige labnehen sammen med resten av ingrediensene.

Tips: Hvis du ikke har tid til å vente, kan du bruke tyrkisk eller gresk yoghurt som har tykkere konsistens i utgangspunktet. Det blir ikke det samme, men er en løsning på travle dager.