Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Smak

Pepperkaker

-
+

Pepperkaker

  • 275 g sukker
  • 2 dl lys sirup/mørk sirup
  • 100 g smør
  • 1 ss kanel
  • 1 ss ingefær
  • 1 ss nellik
  • 3 dl helmelk
  • 1 ss bakepulver
  • 17 dl hvetemel

Lag deigen dagen før den skal brukes.

Slik gjør du

  • Smelt sukker, sirup, smør og krydder på lav/middels varme til sukkeret er løst opp. Hell over melken og avkjøl blandingen. Bland inn mesteparten av melet og bakepulveret, la den stå kaldt et døgn før den brukes.
  • Stikk ut pepperkaker og/eller lag deler til et pepperkakehus. På nettet finnes det flere maler du kan printe ut og bruke.
  • Stekes på 175 grader i 12–15 minutter.
  • Tips: Huset står best om du setter det sammen med varm karamell av sukker du har smeltet i panne. Her må du jobbe raskt. Det er lurt å være to. Det er lett å brenne seg – Åshild Lerbak anbefaler at du bruker et par engangshansker med bomullshansker inni (kjøpes på apotek).
  • Du kan skjule skjøtene med melisglasur, som du pynter huset med ellers.