Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Smak

Rødbetefargede egg

-
+

Rødbetefargede egg

  • 4 stk hardkokte egg
  • 2 dl eplesidereddik
  • 1 dl vann
  • 2 stk rødbeter, skrellet og revet
  • 5 ss sukker
  • 1 ts salt

Passer til: fisk, skalldyr, småretter, salat

Slik gjør du

  • Kok eggene til flytende kjerne. Bruker du store egg, tar dette i underkant av syv minutter. Mindre egg trenger kun fem minutter.
  • Avkjøl eggene i isvann. Skrell dem og legg dem i en bolle.
  • Ha eddik, vann, sukker, salt og revet rødbete i en gryte. Kok opp.
  • Avkjøl og ha blandingen over i bolle eller glass. Legg eggene oppi og pass på at de blir helt dekket av rødbeteblandingen. Sett kjølig over natten eller minimum seks timer.
  • Tørk av eggene og del dem i to på langs.

Tips: Riv rødbeter i en bolle i vasken og ta på forkle, da risikerer du ikke å få uønskede rødbeteflekker på klærne.