Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Smak

Rømme, rognkjeksrogn og vaffel

Frityrstekte vafler med kaviar er fast rett på Tango i Stavanger

-
+

Rømme, rognkjeksrogn og vaffel

  • 200 g rognkjeksrogn
  • 1 boks rørosrømme
  • 100 g egg
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 500 g kulturmelk
  • 0.25 ts kardemomme
  • 0.25 ts malt pepper
  • 7 g bakepulver
  • 250 g hvetemel
  • 1 bunt gressløk
  • 2 dl solsikkeolje
  • 200 g kepaløk
  • 2 dl solsikkeolje
  • en neve spiselige viltvoksende urter (for eksempel engsyre, engkarse, skogsyre, vassarv, ryllik)

Slik gjør du

  • La røren svelle i 30 minutter før du steker vaflene i vaffeljern. Før servering, friter hjertene i olje varmet opp til 190 grader til de er gylne/sprø. Legg på klede for å fjerne olje.
  • Lag gressløkolje. Kjør gressløk og olje i blender til du får en pesto, kjør glatt, ha i en kjele og kok kjapt opp, la det koke i ett minutt, sil gjennom et klede for å få̊ en klar grønn olje.
  • Lag bakt løkolje. Kutt kepaløk i skiver og bak i ovnen på 185 grader, til den er godt stekt, nesten svidd.
  • Tilsett solsikkeolje og la det stå å trekke i ettervarmen i ovnen over natten. Sil av løken.
  • Miks gressløkolje og bakt løkolje i forholdet tre til én.
  • Servering: Anrett med en god porsjon rømme, som en iskule på bunnen av en dyp tallerken. Hell over litt urteolje og pynt med ville urter. Server med friterte vafler og rognkjeksrogn enten i egen skål eller på̊ vaflene.

TIPS: Du kan også̊ bruke andre typer rogn, som for eksempel løyrom.