Nok til en kakeform (22–24 centimeter)
Slik gjør du
- Brun 50 gram smør i en stekepanne. Ha i brødterninger og resten av smøret. (Gjerne grovt surdeigsbrød bakt med rug, spelt og hvete.)
- Når brødet har tatt til seg alt smøret, ha i eplejuicen og kok den nesten helt inn.
- Tilsett fløten og kok inn til en tredjedel.
- Ha sjokoladebiter i en bolle, hell over brødmiksen og bland med en stavmikser til det blir en jevn og fin røre. Om den ser skilt ut, kan du ha i litt mer eplejuice, da går den sammen igjen.
- Pisk egg og sukker til tykk eggedosis og vend forsiktig inn i resten av kakerøren.
- Stek på 160 grader på varmluft i 20 minutter.
- Skru ned temperaturen til 120 grader og bak i 40 minutter til.
- Server gjerne med pisket fløtekrem smakt til med akevitt.
Oppskriften er fra Michelin-restauranten Kontrast