Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Smak

Sjokoladekake av gammelt surdeigsbrød

I Peru fant Vigdis Rosenkilde kakaoen som fikk henne til å selge leiligheten

-
+

Sjokoladekake av gammelt surdeigsbrød

  • 110 g gammelt brød, uten skorpe
  • 75 g smør
  • 150 g fløte
  • 150 g eplejuice
  • 100 g sjokolade
  • 150 g egg
  • 45 g sukker

Nok til en kakeform (22–24 centimeter)

Slik gjør du

  • Brun 50 gram smør i en stekepanne. Ha i brødterninger og resten av smøret. (Gjerne grovt surdeigsbrød bakt med rug, spelt og hvete.)
  • Når brødet har tatt til seg alt smøret, ha i eplejuicen og kok den nesten helt inn.
  • Tilsett fløten og kok inn til en tredjedel.
  • Ha sjokoladebiter i en bolle, hell over brødmiksen og bland med en stavmikser til det blir en jevn og fin røre. Om den ser skilt ut, kan du ha i litt mer eplejuice, da går den sammen igjen.
  • Pisk egg og sukker til tykk eggedosis og vend forsiktig inn i resten av kakerøren.
  • Stek på 160 grader på varmluft i 20 minutter.
  • Skru ned temperaturen til 120 grader og bak i 40 minutter til.
  • Server gjerne med pisket fløtekrem smakt til med akevitt.

Oppskriften er fra Michelin-restauranten Kontrast