Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Smak

Smørbrød med panert rødspette

Smør ditt eget smørrebrød
Oppskrift på smørbrød med panert rødspette av Heini Petersen fra Vintage Kitchen

Oppskrift på smørbrød med panert rødspette av Heini Petersen fra Vintage Kitchen

-
+

Smørbrød med panert rødspette

  • 4.00 stk fileter rødspette
  • 2.00 dl hvetemel
  • 2.00 stk egg (til panering)
  • 1.00 dl pankosmuler
  • 1.00 dl griljermel
  • salt og pepper
  • reker
  • remulade
  • rugbrød

Remulade

  • kapers
  • majones
  • salt og pepper

Slik gjør du

  • Bland sammen mel, egg, salt, pepper og 50/50 griljermel og panko, og vend rødspettfiletene i blandingen.
  • For ekstra krønsj bør du dobbelpanere, noe som vil si at du panerer i noen minutter før du lar fisken hvile i et par minutter. Deretter panerer du en siste gang, til overflaten er lys brun.
  • Serveres på rugbrød med remulade og ferske reker på toppen.

Remulade

  • Bland hjemmesyltede eller ferdigkjøpte kapers i majones med en gaffel.
  • Smak til med salt og pepper.