Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Smak

Viltgryte

Tørrmat på tur: Slik lager du gourmetgryte for 50 kroner

-
+

Viltgryte

  • 3 stk poteter
  • 1 stk selleristang
  • 0.5 stk paprika
  • 1 stk gulrot
  • 3 stk sjampinjonger
  • 150 g reinsdyrskav
  • 1 ss tørrmelk
  • 0.25 buljongterning
  • 2 ss potetmospulver
  • salt
  • pepper
  • viltkrydder som timian eller enebær

Slik gjør du

  • Kjøtt og grønnsaker kuttes smått og stekes uten fett i teflonpanne til kjøttet er gjennomstekt.
  • Fordel utover plate med bakepapir. Du kan lage mange porsjoner og tørke samtidig i etasjene i ovnen.
  • Ha i dehydrator på cirka 68 grader og tørk i cirka åtte timer. Legg i porsjonsposer og tilsett tørrmelk, potetmospulver, buljong og krydder.