REKEPASTA-DIPP – NAHM PRIK KAPI
- 4 stk hvitløksfedd
- 4 ss rekepasta
- 2 ss frisk grønn pepper
- 6 stk små grønne piri piri (bird's eye chili)
- 2 stk grønne chilier
- 10 stk ferske reker
- 1 stk liten sjalottløk
- 0.5 lime, revet skall av
- 0.5 kaffirlime, revet skall av
- 3 stk kaffirlimeblader
- 2 ss palmesukker
- 2 ss fiskesaus
- 3 ss limejuice
- 1 ss kaffirlimejuice
AUBERGINE- OG GRØNN CHILIDIPP
- 1 stk liten aubergine
- 10 stk grønne chilier
- 1 stk hel hvitløk
- 5 stk små sjalottløk
- nøytral olje til steking
- 1 ss soya- eller fiskesaus
- 1 ts sukker
- 1 stk lime
Det finnes hundrevis av chilidipper. Den beste måten å servere en nahm prik på, er som et stort grønnsakfat med friske urter og rå og kokte grønnsaker. Aubergine- og chilidippen kan gjøres helt vegetarisk og er også god til baconcrisp.
SLIK GJØR DU:
- Pakk in hvitløk, rekepasta og grønn pepper hver for seg i aluminiumsfolie og legg på grillen. Rekepasta og grønn pepper skal ligge i cirka tre minutter på hver side. Hvitløk må ligge 20–30 minutter, til de er blitt myke. Bruker du ovn, stek ingrediensene i henholdsvis 10 og 45 minutter på 170 C.
- Knus chilien i en morter sammen med rekepasta, hvitløk og grønn pepper til en jevn masse.
- Finkutt rekene, skjær sjalottløk i skiver, riv skall av limene og kutt kaffirlimebladene i syltynne strimler. Bland alt sammen og smak til med fiskesaus, sukker og limejuice.
AUBERGINE- OG GRØNN CHILIDIPP
- Stek hel, uskrelt hvitløk og sjalottløk i ovnen ved 170 C til de er myke, cirka 40–45 minutter.
- Skru ovnen opp til 210 C, gni chiliene med litt olje og stek dem i tre til fem minutter. Avkjøl chiliene. Skjær av toppen og fjern skinnet på chiliene. Ta ut frøene om du ønsker dippen mildere.
- Legg auberginen hel i en panne uten olje og stek den på alle sider, slik at den blir stekt og myk. Avkjøl, ta av det brente skallet og kutt i biter.
- Knus chili, sjalottløk og hvitløk i en morter og bland inn aubergine. Smak til med soyasaus/fiskesaus og sukker.
- Skvis over saften av en lime rett før servering.
GRØNNSAKER
Et utvalg urter og rå og kokte grønnsaker, for eksempel koriander, thaibasilikum, mynte, bergmynte, grønne bønner, kålblader, crispysalat og endive.
- Rens og skjær eventuelt opp grønnsaker og anrett på et stort fat. Server med rekedippen.