Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sommermat

Gnocchi med pesto og nykål

Slik lager du Gnocchi med pesto og nykål

Slik lager du Gnocchi med pesto og nykål

-
+

Gnocchi

  • 2 stk bakepotet (bruk mandelpotet når den er i sesong)
  • 1 stk neve revet parmesan (eller annen fast ost)
  • 90 g potetmel
  • 2 stk eggeplommer
  • 1 stk nykål/ sommerkål
  • 100 g smør
  • parmesan
  • salt

Gressløkpesto

  • 200 g olivenolje
  • 50 g revet parmesan
  • 1 pk. makadamianøtter
  • 1 potte/bunt gressløk

Slik gjør du:

  • Kok potetene møre. Knus dem med en visp og la dem avkjøle seg litt på benken.
  • Ha i en neve revet parmesan eller annen fast ost. Kna inn eggeplommer og potetmel. Hvis deigen virker for tørr, må du ha i flere eggeplommer. Er den for løs og klissete, må du ha i mer potetmel.
  • Kna deigen godt sammen og rull ut i cirka to centimeter tykke pølser. Kutt av biter som er cirka to til tre centimeter lange.
  • Sett på en kjele med kokende vann med cirka to ss salt. Vannet må være skikkelig kokt opp, slik at ikke gnocchiene klistrer seg fast i hverandre. De er ferdige når de flyter opp. Avkjøl gnocchiene i rennende kaldt vann.
  • Kutt nykålen i tynne skiver og stek med litt smør på medium varme i cirka to–tre minutter.
  • Til sist har du i godt med smør i en panne som brunes før du har oppi gnocchi. Stek gnocchiene på medium til høy varme. Pass på at smøret eller gnocchiene ikke blir svidd!
  • Når gnocchiene er stekt på én side, rist pannen så den stekte siden vender opp.
  • Vend pesto inn i kålen og server med gnocchi. Ha gjerne ekstra revet parmesan over.

Gressløkpesto:

  • Rist makadamianøttene. Kjør dem i en kjøkkenmaskin med parmesan, gressløk og olje til en grov pesto. Smak til med salt og litt sitronsaft.