Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sommermat

Gnocchi med pesto og nykål

Slik lager du Gnocchi med pesto og nykål

Slik lager du Gnocchi med pesto og nykål

-
+

Gnocchi

  • 2 stk bakepotet (bruk mandelpotet når den er i sesong)
  • 1 stk neve revet parmesan (eller annen fast ost)
  • 90 g potetmel
  • 2 stk eggeplommer
  • 1 stk nykål/ sommerkål
  • 100 g smør
  • parmesan
  • salt

Gressløkpesto

  • 200 g olivenolje
  • 50 g revet parmesan
  • 1 pk. makadamianøtter
  • 1 potte/bunt gressløk

Slik gjør du:

  • Kok potetene møre. Knus dem med en visp og la dem avkjøle seg litt på benken.
  • Ha i en neve revet parmesan eller annen fast ost. Kna inn eggeplommer og potetmel. Hvis deigen virker for tørr, må du ha i flere eggeplommer. Er den for løs og klissete, må du ha i mer potetmel.
  • Kna deigen godt sammen og rull ut i cirka to centimeter tykke pølser. Kutt av biter som er cirka to til tre centimeter lange.
  • Sett på en kjele med kokende vann med cirka to ss salt. Vannet må være skikkelig kokt opp, slik at ikke gnocchiene klistrer seg fast i hverandre. De er ferdige når de flyter opp. Avkjøl gnocchiene i rennende kaldt vann.
  • Kutt nykålen i tynne skiver og stek med litt smør på medium varme i cirka to–tre minutter.
  • Til sist har du i godt med smør i en panne som brunes før du har oppi gnocchi. Stek gnocchiene på medium til høy varme. Pass på at smøret eller gnocchiene ikke blir svidd!
  • Når gnocchiene er stekt på én side, rist pannen så den stekte siden vender opp.
  • Vend pesto inn i kålen og server med gnocchi. Ha gjerne ekstra revet parmesan over.

Gressløkpesto:

  • Rist makadamianøttene. Kjør dem i en kjøkkenmaskin med parmesan, gressløk og olje til en grov pesto. Smak til med salt og litt sitronsaft.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner