Slik gjør du:
- Kok potetene møre. Knus dem med en visp og la dem avkjøle seg litt på benken.
- Ha i en neve revet parmesan eller annen fast ost. Kna inn eggeplommer og potetmel. Hvis deigen virker for tørr, må du ha i flere eggeplommer. Er den for løs og klissete, må du ha i mer potetmel.
- Kna deigen godt sammen og rull ut i cirka to centimeter tykke pølser. Kutt av biter som er cirka to til tre centimeter lange.
- Sett på en kjele med kokende vann med cirka to ss salt. Vannet må være skikkelig kokt opp, slik at ikke gnocchiene klistrer seg fast i hverandre. De er ferdige når de flyter opp. Avkjøl gnocchiene i rennende kaldt vann.
- Kutt nykålen i tynne skiver og stek med litt smør på medium varme i cirka to–tre minutter.
- Til sist har du i godt med smør i en panne som brunes før du har oppi gnocchi. Stek gnocchiene på medium til høy varme. Pass på at smøret eller gnocchiene ikke blir svidd!
- Når gnocchiene er stekt på én side, rist pannen så den stekte siden vender opp.
- Vend pesto inn i kålen og server med gnocchi. Ha gjerne ekstra revet parmesan over.
Gressløkpesto:
- Rist makadamianøttene. Kjør dem i en kjøkkenmaskin med parmesan, gressløk og olje til en grov pesto. Smak til med salt og litt sitronsaft.