Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sommermat

Grillet makrell med risoni

-
+

Grillet makrell med risoni

  • 4 stk makrell
  • 250 g risoni
  • 1 stk sjalottløk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 2 dl hvitvin
  • 100 g gressløk
  • 1 pk. persille
  • 3 ss smør
  • 1 stk sitron
  • 1 ts sukker
  • 2 ts salt
  • 100 g parmesan

Slik gjør du

  • Rens makrellen for innmat og skjær av hodet (du kan også grille den hel). Skjær av fileten på begge sider og behold skinnet på. Du kan skjære ut bena fra fileten. Skjær langs de små bena helt ned til midten på begge filetene, slik at du kutter ut bena.
  • Ha deretter på salt og sukker og la det trekke inn i fileten, ti til 15 minutter.
  • Kok risoni til den fortsatt er litt hard inni og avkjøl.
  • Kutt løk, hvitløk, gressløk og persille fint.
  • La grillen bli skikkelig varm, men hold av et sted der makrellen kan grilles på middels varme.
  • Svett sjalottløk og hvitløk i litt nøytral olje. Ha i risoni og hvitvin, kok inn og rør inn smør. Smak til med saft av en halv sitron og salt.
  • Legg en halv sitron på grillen og grill den svart. Legg makrellen på middels varme på skinnsiden. Når den begynner i å bli ferdig på den ene siden (cirka tre minutter), ta den av grillen og legg på en tallerken med skinnsiden opp, så hviler den ferdig.
  • Skvis grillet sitron over fisken helt til slutt.
  • Ha gressløk og persille i risonien og server med revet parmesan.