Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sommermat

Grillet makrell med sterk sjømatsaus

Slik lager du sommerens beste thai-piknik

-
+

NAHM PRIK JIIM

  • 2 stk store røde chilier
  • 3 stk små røde thai-chilier
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 4 stk korianderrøtter
  • 2 små sjalottløk
  • 1 ts salt
  • 50 g palmesukker
  • 0.5 dl fiskesaus
  • 1.5 dl limejuice

MAKRELL

  • Makrell (eller annen fisk)

Makrell er lett å rense og grille, men denne sjømatsausen går til alle typer sjømat og er fin å ha med på fisketur.

SLIK GJØR DU:

  • Ta frøene ut av chilien om du ikke ønsker sausen for sterk. Kutt chili, hvitløk, korianderrøtter i biter og knus alt i en morter med salt.
  • Smak til med sukker, fiskesaus og limejuice.

MAKRELL

  • Rens makrellen ved å dra kniven opp mot hodet fra sporden, skrap ut innvollene og fjern gjellene. Skyll og tørk godt med papir. Hvis du ikke har fisket den selv, kan du be butikken gjøre dette.
  • Skjær tre–fire snitt i skinnet på hver side av fisken, gni den inn med litt olje, og salt godt på begge sider.
  • Grill i fire–fem minutter på hver side og la makrellen hvile i fire–fem minutter før du serverer den.

Se viner som passer til:

Fisk i Vindatabasen