Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sommermat

Løkpoppers

Slik lager du en skikkelig kvalitetsburger med milkshake
Oppskrift på løkpoppers

Oppskrift på løkpoppers

-
+

Løkpoppers

  • 3 stk gule løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 75 g smør
  • 1 ss rosmarin (finhakket)
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0.5 dl hvitvin
  • 1 ts flaksalt
  • svart pepper
  • 100 g mel
  • 2 stk egg
  • 200 g panko paneringsbrødsmuler
  • 3 dl solsikkeolje

Slik gjør du:

  • Hakk løken i biter på cirka fem millimeter, finsnitt hvitløken og stek dette i smør på lav til moderat varme sammen med rosmarin, svart pepper og salt til konsistensen er helt myk og fargen lysebrun.
  • Hell over eddik og vin, og la koke i tre minutter. Det skal kokes ganske tørt.
  • Ha løken i en sil slik at overflødig smør drypper av. Legg i fryseren til den er så kald at den kan formes til små «egg» på 15–20 gram.
  • Sett løkeggene på et brett i fryseren til de er helt frosne. Ta dem ut ti minutter før fritering. Rull dem i mel, pisket egg, panko, mel, pisket egg og til slutt panko igjen.
  • Friter dem sprø i 180 graders solsikkeolje i cirka tre minutter, til de er sprø utenpå og varme inni. Dryss på salt.