Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sommermat

Løkpoppers

Slik lager du en skikkelig kvalitetsburger med milkshake

Oppskrift på løkpoppers

-
+

Løkpoppers

  • 3 stk gule løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 75 g smør
  • 1 ss rosmarin (finhakket)
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0.5 dl hvitvin
  • 1 ts flaksalt
  • svart pepper
  • 100 g mel
  • 2 stk egg
  • 200 g panko paneringsbrødsmuler
  • 3 dl solsikkeolje

Slik gjør du:

  • Hakk løken i biter på cirka fem millimeter, finsnitt hvitløken og stek dette i smør på lav til moderat varme sammen med rosmarin, svart pepper og salt til konsistensen er helt myk og fargen lysebrun.
  • Hell over eddik og vin, og la koke i tre minutter. Det skal kokes ganske tørt.
  • Ha løken i en sil slik at overflødig smør drypper av. Legg i fryseren til den er så kald at den kan formes til små «egg» på 15–20 gram.
  • Sett løkeggene på et brett i fryseren til de er helt frosne. Ta dem ut ti minutter før fritering. Rull dem i mel, pisket egg, panko, mel, pisket egg og til slutt panko igjen.
  • Friter dem sprø i 180 graders solsikkeolje i cirka tre minutter, til de er sprø utenpå og varme inni. Dryss på salt.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk