Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sommermat

Ribbe de La Vera

Lær å lage ribbe de La Vera på grillen

Slik lager du ribbe de La Vera

-
+

Ribbe de La Vera

  • 2 kg tynnribbe/bok/nakke fra glade griser
  • 1 stk hvitløk
  • 4 ss pimentón de La Vera picante
  • 1 ss salt
  • 1 ss knuste korianderfrø
  • 12 stk tørkede aprikoser

Patatas bravas

  • 1 kg melne poteter
  • 5 dl solsikkeolje
  • salt

Aioli med piquillo

  • 5 stk piquillos (hermetisk paprika)
  • 5 fedd hvitløk
  • 2 stk eggeplomme
  • 1 stk eggehvite
  • 2 dl solsikkeolje
  • 2 ss sherryeddik
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 klype kajenne
  • 4 ss olivenolje

Crispy sommerkål

  • 1 stk sommerkål
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss limesaft
  • 1 ts flaksalt

Slik gjør du:

  • Skjær svoren av ribben og fjerne bena. Beholder du bena, må tilberedningstiden økes med rundt 45 minutter.
  • Snitt spor med én centimeters dybde og én centimeters mellomrom på kryss og tvers av ribben. Gni salt, pimentón de La Vera og knuste korianderfrø godt inn i hele ribben. Del hvitløken i to og legg oppå ribben.
  • Legg ribben i en form og sett den i én time på indirekte varme på en kullgrill som holder cirka 160 grader. Snu ribben og la den ligge i én time til.
  • Snu den tilbake igjen og legg 12 tørkede aprikoser i formen, la den stå i 45 minutter til. Aprikosene blir til myke søte smaksbomber.
  • La ribben avkjøles i 15 minutter før den skjæres i skiver på cirka to centimeter.
  • Topp med noen skjeer stekesjy, hvitløk og aprikoser.

Patatas bravas:

  • Skjær potetene i biter på cirka tre ganger tre centimeter og skyll dem i fem minutter.
  • Kok dem deretter i vann til de er så vidt møre. Hell av vannet og la dem avkjøles utildekket på et brett, til romtemperatur. Rett før servering friteres de i 180 grader varm solsikkeolje i tre til fem minutter. Dryss på nok salt.

Aioli med piquillo:

  • Stek piquillos og hvitløk lysebrunt i olivenolje i en panne. Avkjøl til romtemperatur og ha i et litermål. Hell over sherryeddik og egg og miks til en suppe med stavmikser. Spe inn solsikkeoljen mens du mikser. Smak til med salt, syre, oregano og kajenne.

Crispy sommerkål:

  • Del kålen i fire. Gni den inn med olje og grill slik at den får farge rundt hele. Den skal fortsatt være sprø og rå i kjernen. Press over rikelig med limesaft og dryss på salt.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk