Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sommermat

Ribbe de La Vera

Lær å lage ribbe de La Vera på grillen
Slik lager du ribbe de La Vera

Slik lager du ribbe de La Vera

-
+

Ribbe de La Vera

  • 2 kg tynnribbe/bok/nakke fra glade griser
  • 1 stk hvitløk
  • 4 ss pimentón de La Vera picante
  • 1 ss salt
  • 1 ss knuste korianderfrø
  • 12 stk tørkede aprikoser

Patatas bravas

  • 1 kg melne poteter
  • 5 dl solsikkeolje
  • salt

Aioli med piquillo

  • 5 stk piquillos (hermetisk paprika)
  • 5 fedd hvitløk
  • 2 stk eggeplomme
  • 1 stk eggehvite
  • 2 dl solsikkeolje
  • 2 ss sherryeddik
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 klype kajenne
  • 4 ss olivenolje

Crispy sommerkål

  • 1 stk sommerkål
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss limesaft
  • 1 ts flaksalt

Slik gjør du:

  • Skjær svoren av ribben og fjerne bena. Beholder du bena, må tilberedningstiden økes med rundt 45 minutter.
  • Snitt spor med én centimeters dybde og én centimeters mellomrom på kryss og tvers av ribben. Gni salt, pimentón de La Vera og knuste korianderfrø godt inn i hele ribben. Del hvitløken i to og legg oppå ribben.
  • Legg ribben i en form og sett den i én time på indirekte varme på en kullgrill som holder cirka 160 grader. Snu ribben og la den ligge i én time til.
  • Snu den tilbake igjen og legg 12 tørkede aprikoser i formen, la den stå i 45 minutter til. Aprikosene blir til myke søte smaksbomber.
  • La ribben avkjøles i 15 minutter før den skjæres i skiver på cirka to centimeter.
  • Topp med noen skjeer stekesjy, hvitløk og aprikoser.

Patatas bravas:

  • Skjær potetene i biter på cirka tre ganger tre centimeter og skyll dem i fem minutter.
  • Kok dem deretter i vann til de er så vidt møre. Hell av vannet og la dem avkjøles utildekket på et brett, til romtemperatur. Rett før servering friteres de i 180 grader varm solsikkeolje i tre til fem minutter. Dryss på nok salt.

Aioli med piquillo:

  • Stek piquillos og hvitløk lysebrunt i olivenolje i en panne. Avkjøl til romtemperatur og ha i et litermål. Hell over sherryeddik og egg og miks til en suppe med stavmikser. Spe inn solsikkeoljen mens du mikser. Smak til med salt, syre, oregano og kajenne.

Crispy sommerkål:

  • Del kålen i fire. Gni den inn med olje og grill slik at den får farge rundt hele. Den skal fortsatt være sprø og rå i kjernen. Press over rikelig med limesaft og dryss på salt.