Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sommermat

Rødbetsalat med falsk hyllebærkapers

Sylt rødbeter, så er salaten alltid klar
Oppskrift på salat med rødbeter og hyllebærkapers

Oppskrift på salat med rødbeter og hyllebærkapers

-
+

Syltet rødbet

  • 12.00 stk mellomstore rødbeter
  • 400.00 g sukker
  • 400.00 g hvitvinseddik
  • 400.00 g vann
  • 2.00 stk stjerneanis
  • 4.00 stk laurbærblad
  • 6.00 stk hvite pepperkorn
  • 1.00 stk pepperot i tynne skiver

Hyllebærkapers

  • 2.00 dl grønne hyllebær
  • 1.00 dl grovt salt
  • 1.00 dl 12 % eddik
  • 4.00 dl vann
  • 1.50 ss sukker

Salaten

  • rødbetene
  • 250.00 g fetaost av god kvalitet
  • 100.00 g mandler
  • olivenolje
  • svart pepper
  • fingersalt
  • balsamicoeddik
  • 1.00 stk pakke karse
  • 4.00 ss nedlagte hyllebær (alternativt kapers)

La stå i romtemperatur til det har kjølnet. Oppbevares svalt.

Hell over i rene, varme, små sylteglass, sett på lokk og oppbevar svalt.

Del rødbeter og fetaost i grove biter og bland sammen alle ingredienser.