Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sommermat

Royale with cheese

Slik lager du en skikkelig kvalitetsburger med milkshake
Oppskrift på royale with cheese

Oppskrift på royale with cheese

-
+

Royale with cheese

  • 560 g okse-høyrygg (kvernet)
  • 5 g salt
  • 1 g grovt svart pepper
  • 1 ts potetmel
  • 2 ss vann
  • 150 g comté

Dijonaisse

  • 8 ss Hellmann's-majones
  • 2 ss fin dijonsennep

Garnityr

  • 10 stk skiver tørrsaltet bacon
  • 5 stk brioche-brød
  • 2 stk modne plommetomater (romtempererte)
  • 0.5 stk rødløk (finhakket)
  • 1 stk pariseragurk
  • 10 stk blader sprø salat
  • 5 ts ketchup

Slik gjør du:

  • Kvern høyryggen med fire millimeters hullskive. Dryss salt, vann, pepper og potetmel over.
  • Vipp kjøttet rundt i bollen med hendene. Ikke kna, bare dytt kjøttet litt hit og dit, og deretter til baller på litt over 100 gram. La hvile i fem minutter og press ned til 1,5 centimeters tykkelse.
  • Spray burgerne med formfett og hiv de på en varm grill med ren grillrist – formfettet er smakløst og hindrer kjøttet i å sette seg fast i risten.
  • La burgerne ligge til de har fått en skikkelig grillskorpe, snu dem og dryss revet comté over. La osten smelte. Burgerne skal ikke gjennomstekes. Stopp på 65 grader i kjernen, la dem hvile i ett minutt – da er de stadig litt rosa innerst, mykere og saftigere.

Dijonaisse:

  • Rør sammen med en skje.

Garnityr:

  • Sprøstek baconet i en panne på forhånd. Varm eventuelt litt på grillen før servering.
  • Romtempererer tomatene og kutt dem i skiver på seks millimeter. Legg på papir slik at overflødig væske renner av.
  • Grill brødene på snittflaten og legg utover en fjøl. I hatten smøres 1,5 spiseskje sennepsmajo. Legg på to–tre skiver sylteagurk og én spiseskje finhakket rødløk.
  • Smør et tynt lag sennepsmajo på bunnbrødet. Legg på to skiver plommetomat, noen salatblader og burgeren. Ha én spiseskje ketchup på osten, og legg på baconet.
  • Snu hatten, legg den på toppen og press lett ned så alt klistrer seg sammen.