Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sommermat

Royale with cheese

Slik lager du en skikkelig kvalitetsburger med milkshake

Oppskrift på royale with cheese

-
+

Royale with cheese

  • 560 g okse-høyrygg (kvernet)
  • 5 g salt
  • 1 g grovt svart pepper
  • 1 ts potetmel
  • 2 ss vann
  • 150 g comté

Dijonaisse

  • 8 ss Hellmann's-majones
  • 2 ss fin dijonsennep

Garnityr

  • 10 stk skiver tørrsaltet bacon
  • 5 stk brioche-brød
  • 2 stk modne plommetomater (romtempererte)
  • 0.5 stk rødløk (finhakket)
  • 1 stk pariseragurk
  • 10 stk blader sprø salat
  • 5 ts ketchup

Slik gjør du:

  • Kvern høyryggen med fire millimeters hullskive. Dryss salt, vann, pepper og potetmel over.
  • Vipp kjøttet rundt i bollen med hendene. Ikke kna, bare dytt kjøttet litt hit og dit, og deretter til baller på litt over 100 gram. La hvile i fem minutter og press ned til 1,5 centimeters tykkelse.
  • Spray burgerne med formfett og hiv de på en varm grill med ren grillrist – formfettet er smakløst og hindrer kjøttet i å sette seg fast i risten.
  • La burgerne ligge til de har fått en skikkelig grillskorpe, snu dem og dryss revet comté over. La osten smelte. Burgerne skal ikke gjennomstekes. Stopp på 65 grader i kjernen, la dem hvile i ett minutt – da er de stadig litt rosa innerst, mykere og saftigere.

Dijonaisse:

  • Rør sammen med en skje.

Garnityr:

  • Sprøstek baconet i en panne på forhånd. Varm eventuelt litt på grillen før servering.
  • Romtempererer tomatene og kutt dem i skiver på seks millimeter. Legg på papir slik at overflødig væske renner av.
  • Grill brødene på snittflaten og legg utover en fjøl. I hatten smøres 1,5 spiseskje sennepsmajo. Legg på to–tre skiver sylteagurk og én spiseskje finhakket rødløk.
  • Smør et tynt lag sennepsmajo på bunnbrødet. Legg på to skiver plommetomat, noen salatblader og burgeren. Ha én spiseskje ketchup på osten, og legg på baconet.
  • Snu hatten, legg den på toppen og press lett ned så alt klistrer seg sammen.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk