Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sommermat

Sommermat: Grillet surdeigsbrød med tomat og sardiner

Disse ingrediensene får tomatsalaten til å skinne

-
+

Grillet surdeigsbrød med tomat og sardiner

  • 400 g tomat
  • 0.5 stk rødløk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 100 g Marcona-mandler (eller vanlige mandler eller hasselnøtter)
  • 1 boks sardiner
  • 4 skiver surdeigsbrød
  • 50 g gressløk
  • 2 stk mozzarella
  • olivenolje
  • salt
  • 1 ss smør

Slik gjør du

  • Kutt tomatene i to og bland inn finkuttet rødløk og hvitløk.
  • Smak til salaten med olivenolje og salt.
  • Grill surdeigsbrødskivene ved høy varme eller stek dem i en stekepanne.
  • Grovhakk mandlene og finhakk gressløken.
  • Smør et lag smør på skivene og legg på tomatblandingen – det skal se rikelig ut.
  • Riv mozzarella med hendene og legg på sammen med skiver av sardiner.
  • Topp med gressløk og mandler, og dryss over maldonsalt og olivenolje.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner