Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sommermat

Ceviche med grønn chili og fersken

Slik lager du ceviche med grønn chili og fersken

Slik lager du ceviche med grønn chili og fersken

-
+

Syltet fersken

  • 2 stk fersken i tynne skiver
  • 30 g sukker
  • 60 g eddik
  • 120 g vann

Chillimajones

  • 1 stk egg
  • 3 dl olje
  • 2 stk grønne chili (middels sterke)
  • 0.5 stk lime
  • Maldon-salt

Ceviche

  • 400 g kveite
  • 1 stk lime
  • Maldon-salt
  • 100 g sprøstekt løk (pose)
  • kimchi-sesam (kan sløyfes)
  • 1 potte koriander

Syltet fersken:

  • Kok opp sukker, vann og eddik og hell over ferskenene. Avkjøl.

Chillimajones:

  • Kjør egg med stavmikser og spe på forsiktig med olje slik at den blir tykk.
  • Ha så i grønn chili og kjør litt til. Smak til med salt og en halv lime.

Ceviche:

  • Kutt kveiten opp i biter, litt større enn en terning. Finkutt grønn chili.
  • Bland kveiten med to klyper Maldon-salt og saften av én lime. Bland godt sammen slik at fisken begynner å «koke». Du vil se at fisken endrer farge og tekstur.
  • Legg opp fisken på en tallerken og lag små «dutter» med majonesen litt overalt. Legg deretter godt med syltet fersken over fisk og majones.
  • Strø på kimchi-sesam og litt sprøstekt løk. Pynt med korianderblader.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner