Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sommermat

Ceviche med grønn chili og fersken

Slik lager du ceviche med grønn chili og fersken

Slik lager du ceviche med grønn chili og fersken

-
+

Syltet fersken

  • 2 stk fersken i tynne skiver
  • 30 g sukker
  • 60 g eddik
  • 120 g vann

Chillimajones

  • 1 stk egg
  • 3 dl olje
  • 2 stk grønne chili (middels sterke)
  • 0.5 stk lime
  • Maldon-salt

Ceviche

  • 400 g kveite
  • 1 stk lime
  • Maldon-salt
  • 100 g sprøstekt løk (pose)
  • kimchi-sesam (kan sløyfes)
  • 1 potte koriander

Syltet fersken:

  • Kok opp sukker, vann og eddik og hell over ferskenene. Avkjøl.

Chillimajones:

  • Kjør egg med stavmikser og spe på forsiktig med olje slik at den blir tykk.
  • Ha så i grønn chili og kjør litt til. Smak til med salt og en halv lime.

Ceviche:

  • Kutt kveiten opp i biter, litt større enn en terning. Finkutt grønn chili.
  • Bland kveiten med to klyper Maldon-salt og saften av én lime. Bland godt sammen slik at fisken begynner å «koke». Du vil se at fisken endrer farge og tekstur.
  • Legg opp fisken på en tallerken og lag små «dutter» med majonesen litt overalt. Legg deretter godt med syltet fersken over fisk og majones.
  • Strø på kimchi-sesam og litt sprøstekt løk. Pynt med korianderblader.