Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sommermat

Sprø kylling med avocadodip og salat

Michelin-kokkens grep gjør kylling til svaret på alt i sommer
Oppskrift på sprø kylling med avocadodip og salat

Oppskrift på sprø kylling med avocadodip og salat

-
+

Marinert kylling

  • 600.00 g utbenet kyllinglår eller filet
  • 1.00 dl yoghurt
  • 1.00 stk chili
  • 1.00 bunt koriander
  • salt
  • pepper
  • 1.00 dl potetmel
  • 1.00 dl maisenna
  • 2.00 l solsikkeolje
  • 1.00 dl sweet chilisaus

Avocadodip

  • 2.00 stk avocado
  • 1.00 dl crème fraîche
  • 1.00 stk chili
  • 1.00 stk lime
  • 0.50 potte koriander
  • salt

Salat

  • 1.00 ss svarte sesamfrø
  • 1.00 dl hakket peanøtter
  • 1.00 stk chili
  • 2.00 stk vårløk
  • 0.50 potte koriander
  • 1.00 stk lime

Slik gjør du

  • Kutt kyllingen i mindre biter og mariner i yoghurt, chili, koriander, salt og pepper. La det stå i to timer, om mulig. 
  • Bland maisenna og potetmel i en bolle og vend inn kyllingen.
  • Friter kyllingbitene i en kjele med solsikkeolje på 180 grader til de blir gyllen og sprø.
  • Legg kyllingbitene på papir for avrenning. 
  • Vend dem sammen med sweet chilisaus. 

Avocadodip

  • Mos og knus avocadoene, finkutt én chili og bland sammen med én dl crème fraîche. 
  • Finkutt halvparten av en stor potte koriander og bland det inn sammen med juice fra én lime.
  • Smak til med salt.

Salat

  • Hakk peanøtter, koriander, vårløk og chili og bland sammen.
  • Vend salaten sammen men kyllingen og server sammen med limebåter.