Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sommermat

Sprø kylling med avocadodip og salat

Michelin-kokkens grep gjør kylling til svaret på alt i sommer

Oppskrift på sprø kylling med avocadodip og salat

-
+

Marinert kylling

  • 600.00 g utbenet kyllinglår eller filet
  • 1.00 dl yoghurt
  • 1.00 stk chili
  • 1.00 bunt koriander
  • salt
  • pepper
  • 1.00 dl potetmel
  • 1.00 dl maisenna
  • 2.00 l solsikkeolje
  • 1.00 dl sweet chilisaus

Avocadodip

  • 2.00 stk avocado
  • 1.00 dl crème fraîche
  • 1.00 stk chili
  • 1.00 stk lime
  • 0.50 potte koriander
  • salt

Salat

  • 1.00 ss svarte sesamfrø
  • 1.00 dl hakket peanøtter
  • 1.00 stk chili
  • 2.00 stk vårløk
  • 0.50 potte koriander
  • 1.00 stk lime

Slik gjør du

  • Kutt kyllingen i mindre biter og mariner i yoghurt, chili, koriander, salt og pepper. La det stå i to timer, om mulig. 
  • Bland maisenna og potetmel i en bolle og vend inn kyllingen.
  • Friter kyllingbitene i en kjele med solsikkeolje på 180 grader til de blir gyllen og sprø.
  • Legg kyllingbitene på papir for avrenning. 
  • Vend dem sammen med sweet chilisaus. 

Avocadodip

  • Mos og knus avocadoene, finkutt én chili og bland sammen med én dl crème fraîche. 
  • Finkutt halvparten av en stor potte koriander og bland det inn sammen med juice fra én lime.
  • Smak til med salt.

Salat

  • Hakk peanøtter, koriander, vårløk og chili og bland sammen.
  • Vend salaten sammen men kyllingen og server sammen med limebåter.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner