Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Søndagsmiddag

Karamelliserte pærer med nougatiskrem

Oppskrift på karamelliserte pærer med nougat-is fra

Oppskrift på karamelliserte pærer med nougat-is fra "Søndagsmiddag"

-
+

Karamelliserte pærer

  • 4.00 stk Harde pærer
  • 1.00 dl Sukker
  • 1.00 ss Solsikkeolje
  • 0.25 dl Sitronsaft
  • 1.00 dl Vann
  • 2.00 ss Usaltet smør

Nougatiskrem

  • 6.00 stk Eggeplommer
  • 100.00 g Sukker
  • 0.33 dl Vann
  • 100.00 g Nougat fra Odense (til nød Nugatti)
  • 1.00 ts Finrevet appelsinskall
  • 6.00 dl Kremfløte
  • 100.00 g Nougat i små terninger

Karamelliserte pærer med nougatiskrem er en deilig søndagsdessert.

Nougatiskremen må lages senest dagen før, men holder i fryseren i mange uker. Pærene må skrelles og stekes samme dag som gjestene kommer

En italiensk Marsala eller en god Madeiravin passer fint til denne desserten. Liker du søtt øl, forsøk en Porter.

Slik gjør du:

Skrell pærene, del dem i 6 båter og skjær ut kjernehuset. Vend pærene i sukker. Varm en teflonpanne med olje og stek pærene over sterk varme til de brunes og karamelliseres. Når de er nøttebrune tilsettes sitronsaft og vann. Kok opp og la sausen koke litt inn slik at den tykner.

Rør inn kaldt usaltet smør og server pærene varme med nougatiskrem.

Ha eggeplommene i en mikser og pisk dem til skum.

Kok opp sukker med vann og kok i 3 minutter til vannet fordamper og det blir en seig sirup.

Hell sirupen over eggekremen under kraftig pisking. Pisk i 5 minutter til luftig eggedosis.

Smelt 100g nougat i en bolle i vannbad. Bland smeltet nougat med eggedosis og finrevet appelsinskall.

Pisk kremfløten til luftig krem, ikke pisk for lenge! Bland kremen sammen med nougateggedosisen.

Tilsett små terninger av nougat og ha issmeten i en brødform eller en annen passende form. Frys isen natten over.

Server isen i kuler til varme karamelliserte pærer.