Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sopp

Hvit steinsopp-pizza

Skogen bugner av steinsopp i år

Lær deg oppskriften på hvit steinsopp-pizza av Tommy Østhagen

-
+

Oppskrift på hvit steinsopp-pizza

  • 0.50 kg hvetemel
  • 3.00 dl vann (ca)
  • 5.00 g fersk gjær
  • 15.00 g salt

Saus

  • 1.00 beger crème fraîche
  • 2.00 fedd hvitløk, hakket
  • 1.00 kvast timian
  • 0.25 ts salt

Fyll

  • 4.00 pene steinsopp
  • litt olivenolje
  • 20.00 skiver pancetta
  • 12.00 ss ost etter smak, for eksempel mozzarella og parmesan

Nok til fire pizza

Slik gjør du:

Bunn:

(etter Morten Schakendas grunnoppskrift)

  • Elt vann og mel i tre minutter, dekk til og la stå i én time.
  • Tilsett gjær og salt, og elt i cirka 15 minutter. Sett til heving i én til to timer.
  • Del deigen i fire, dekk til og la heve i 45 minutter til. Kjevle tynne pizzabunner og prikk dem.

Saus:

Kok opp i cirka to minutter. Fjern kvasten.

Fyll:

  • Varm ovnen til den høyeste temperaturen du har. La stekebrettet stå i ovnen mens den varmes opp.
  • Kjevle ut pizzabunnen. Ha den over på varmt stekebrett. Smør saus på den første bunnen. Ha på ost. Skjær steinsoppen i fine skiver på langs og legg på pizzaen. Pensle dem med litt olivenolje. Legg på pancettaskiver og stek til gyllen. Lag resten på samme måte.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk