Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sopp

Slik lager du kantareller med geitost

Amerikansk suksessblogger utgir kokebok om norsk mat

Opppskrift på kantareller med geitost av kokebokforfatter Nevada Berg

-
+

Kantareller med geitost

  • 1.00 ss smør
  • 2 til 3 håndfulle kantareller, nok til å fylle pannen
  • salt og pepper
  • noen kvister frisk timian
  • 2.00 dl kremfløte
  • 450.00 g halvfast geitost, revet
  • 1.00 loff, i terninger, grillet

Nok til 4–6 personer

Slik gjør du:

  • Sett en støpejernspanne på en bålrist. Ha smør i pannen. Når smøret begynner å frese, tilsetter du kantarellene. Dryss over salt og pepper og litt av den ferske timianen. Fres til soppen så vidt er mør.
  • Flytt pannen til en mindre varm del av bålet. Hell fløten i pannen og kok til blandingen har tyknet litt. Rør ofte. Dryss revet ost over blandingen og la den smelte inn uten å røre. Når osten har smeltet, tar du pannen av varmen. Vær forsiktig, stekepannehåndtaket er varmt.
  • Dryss timianblader over toppen og server umiddelbart sammen med godt brød til å dyppe i blandingen.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk