Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sørstatsmat

Breakfast casserole

Denne frokosten varer hele dagen

Angela Taliaferros oppskrift på breakfast casserole

-
+

Breakfast casserole

  • 4.50 poteter
  • 50.00 g smør og nok til å smøre formen
  • 450.00 g fersk pølsedeig fra pølsemaker eller 400 g svinekjøttdeig
  • 450.00 g bacon
  • 1.00 klype kajennepepper
  • 1.00 klype nellikpulver
  • 0.24 ts tørket ingefær
  • 2.00 never finhakket salvie eller 2 ts tørket salvie
  • valgfrie krydder og grønnsaker (som vårløk, gressløk, finhakket chili, jalapeño)
  • 1.50 dl løk
  • 1.00 rød eller grønn paprika
  • 6.00 store egg
  • 300.00 g revet ost (gjerne cheddar eller mozzarella)
  • 3.00 dl cottage cheese
  • 1.00 ts salt
  • 1.00 ts pepper

Slik gjør du

  • Potetbunn: Riv potetene og skyll godt i vann. Tørk i en salatspinner og legg på et kjøkkenhåndkle til alt vann er fjernet. 
  • Smør en form på cirka 22 x 32 cm. Bland potetene med 50 g smeltet smør. Press potetene ned i bunnen og opp langs veggene i formen til cirka 1 cm tykkelse overalt. 
  • Fyll: Stek kjøttdeig og bacon, tilsett krydderet. Avkjøl. 
  • Stek løk og paprika og bland med kjøttet.
  • Visp egg, revet ost og cottage cheese, tilsett i kjøttblandingen. Salt og pepre til slutt.
  • Hell blandingen oppå potetene og stek i ovn i cirka 1 time på 200 grader. Følg med på fargen, senk temperaturen om den blir for brun på toppen.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk