Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sørstatsmat

White Gravy

Denne frokosten varer hele dagen

Angela Taliaferros oppskrift på white gravy

-
+

White Gravy

  • 3.00 dl helmelk
  • 0.23 løk
  • 1.00 laurbærblad
  • 2.00 stk hel nellik
  • en klype muskatnøtt
  • 2.00 ss smør
  • 2.00 ss hvetemel

Slik gjør du

  • Legg nellik, løk og laurbærbladet i melken i en liten kjele og småkok på lav varme i 15 minutter. Fjern løken og krydderet. 
  • Varm opp smør i en annen kjele. Rør ut hvetemelet i smøret. Rør hele tiden og kok i 2–3 minutter. Ta smørkjelen av varmen og tilsett melken mens du visper for å unngå klumper. Sett tilbake på varmen og rør godt mens den blir tykk. Rør i 5–10 minutter til konsistensen er kremet. Tilsett salt og pepper.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner