Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sørstatsmat

White Gravy

Denne frokosten varer hele dagen

Angela Taliaferros oppskrift på white gravy

-
+

White Gravy

  • 3.00 dl helmelk
  • 0.23 løk
  • 1.00 laurbærblad
  • 2.00 stk hel nellik
  • en klype muskatnøtt
  • 2.00 ss smør
  • 2.00 ss hvetemel

Slik gjør du

  • Legg nellik, løk og laurbærbladet i melken i en liten kjele og småkok på lav varme i 15 minutter. Fjern løken og krydderet. 
  • Varm opp smør i en annen kjele. Rør ut hvetemelet i smøret. Rør hele tiden og kok i 2–3 minutter. Ta smørkjelen av varmen og tilsett melken mens du visper for å unngå klumper. Sett tilbake på varmen og rør godt mens den blir tykk. Rør i 5–10 minutter til konsistensen er kremet. Tilsett salt og pepper.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk