Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sørstatsmat

Brisket

Barbecue-måneden er i gang
Oppskrift på brisket

Oppskrift på brisket

-
+

Brisket

  • 1.00 stk hel brisket (oksebryst), 4-6 kilo
  • salt og grovmalt pepper
  • eplejuice

Slik gjør du

  • Skjær litt ned på fettlaget, men ikke fjern for mye.
  • Strø oksebrystet godt på begge sider med like deler salt og pepper.
  • Brisket kan røykes i barbecue smoker, i kulegrill eller stekes i ovn.

På kulegrill

  • Bruk god røykved, som eik. Del grillen inn i to soner. Fyr opp briketter og ved på en side, legg brisketen på den andre med en aluminiumspanne med vann under seg. 
  • Røykingen kan ta mange timer. Du må mate ilden ofte, fylle på med vann i pannen og spraye kjøttet med eplejuice hver time, for å holde det fuktig. 
  • Bruk et steketermometer: Når den tykkeste delen holder 90–92 grader, er kjøttet ferdig.
  • Kjøttet som ikke blir spist, pakkes tett med plastfolie og legges i kjøleskap. Det kan senere varmes i ovn på 90 grader. Spray det med litt vann eller eplejuice, eller legg en langpanne med kokende vann i bunnen av ovnen. Røkt brisket passer godt i chili con carne, taco, enchilada, burrito, pasta bolognese og mye annet.

I stekeovn

  • Sett ovnen på 100 grader, beregn 14–16 timers steketid.
  • Legg en langpanne med varmt vann i bunnen av ovnen. Legg brisketen på rist med fettsiden opp over et aluminumsfat som fanger opp dryppende fett.
  • Sjekk kjernetemperaturen flere steder for å sikre at hele kjøttstykket er over 90 grader. Når den tykkeste delen av kjøttet holder minst 90–92 grader, er kjøttet ferdig. Ta brisketen ut og la den hvile på benken i 30–40 minutter.
  • Alt som drypper av brisketen, kan du helle over i et litermål. Fettet er fantastisk å pensle på rett før servering.
  • Kjøttet som ikke blir spist, pakkes tett med plastfolie og legges i kjøleskap. Det kan senere varmes i ovn på 90 grader. Spray det med litt vann eller eplejuice, eller legg en langpanne med kokende vann i bunnen av ovnen. Røkt brisket passer godt i chili con carne, taco, enchilada, burrito, pasta bolognese og mye annet.