Oppskrift på brisket
Slik gjør du
- Skjær litt ned på fettlaget, men ikke fjern for mye.
- Strø oksebrystet godt på begge sider med like deler salt og pepper.
- Brisket kan røykes i barbecue smoker, i kulegrill eller stekes i ovn.
På kulegrill
- Bruk god røykved, som eik. Del grillen inn i to soner. Fyr opp briketter og ved på en side, legg brisketen på den andre med en aluminiumspanne med vann under seg.
- Røykingen kan ta mange timer. Du må mate ilden ofte, fylle på med vann i pannen og spraye kjøttet med eplejuice hver time, for å holde det fuktig.
- Bruk et steketermometer: Når den tykkeste delen holder 90–92 grader, er kjøttet ferdig.
- Kjøttet som ikke blir spist, pakkes tett med plastfolie og legges i kjøleskap. Det kan senere varmes i ovn på 90 grader. Spray det med litt vann eller eplejuice, eller legg en langpanne med kokende vann i bunnen av ovnen. Røkt brisket passer godt i chili con carne, taco, enchilada, burrito, pasta bolognese og mye annet.
I stekeovn
- Sett ovnen på 100 grader, beregn 14–16 timers steketid.
- Legg en langpanne med varmt vann i bunnen av ovnen. Legg brisketen på rist med fettsiden opp over et aluminumsfat som fanger opp dryppende fett.
- Sjekk kjernetemperaturen flere steder for å sikre at hele kjøttstykket er over 90 grader. Når den tykkeste delen av kjøttet holder minst 90–92 grader, er kjøttet ferdig. Ta brisketen ut og la den hvile på benken i 30–40 minutter.
- Alt som drypper av brisketen, kan du helle over i et litermål. Fettet er fantastisk å pensle på rett før servering.
- Kjøttet som ikke blir spist, pakkes tett med plastfolie og legges i kjøleskap. Det kan senere varmes i ovn på 90 grader. Spray det med litt vann eller eplejuice, eller legg en langpanne med kokende vann i bunnen av ovnen. Røkt brisket passer godt i chili con carne, taco, enchilada, burrito, pasta bolognese og mye annet.