Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sørstatsmat

Fritert okra

– Dere forbinder sikkert ikke Texas med reker?
Oppskrift på fritert okra

Oppskrift på fritert okra

-
+

Fritert okra

  • 5.00 stk okra
  • 3.00 ss hvetemel (eller rismel)
  • 2.00 stk egg
  • 1.00 dl halvgrovt maismel (medium cornmeal)
  • solsikkeolje til frityr

Slik gjør du

  • Du trenger en sil og en hullskje. Finn frem tre små boller: en med hvetemel, en med vispet egg, en med maismel.
  • Kutt ferske okra i 1 cm store biter. Dypp okrabitene i hvetemelet til de er helt dekket. Fjern overflødig mel – enten ved å plukke ut en og en bit, eller ved å helle alle over i en sil.
  • Legg okrabitene i bollen med egg. Bruk en hullskje for å få bitene ut av eggeblandingen.
  • Legg okraen i maismelet og spinn bollen til okraen er helt dekket.
  • Friter okraen i oljen, litt om gangen. Legg bitene på et tørkepapir på en tallerken. Strø litt salt og pepper over.
  • De smaker godt uten tilbehør, men kan også dyppes i en enkel dressing.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner