Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sørstatsmat

Strawberry Shortcake

– Dere forbinder sikkert ikke Texas med reker?
Oppskrift på strawberry shortcake

Oppskrift på strawberry shortcake

-
+

Fløtescones

  • 350.00 g hvetemel
  • 1.00 ss bakepulver
  • 0.50 ts salt
  • 3.00 ss sukker
  • skall fra 1 sitron og 1 appelsin, finrevet
  • 2.50 ss smør
  • 250.00 ml kremfløte

Jordbær og krem

  • 1.00 kurv jordbær
  • litt sukker
  • 3.00 dl kremfløte
  • 1.00 ss melis eller vaniljesukker

Slik gjør du

  • Bland alt det tørre. Hakk smøret inn i deigen.
  • Tilsett sitrusskallet og kremfløten. Du skal ha akkurat nok fløte til at hvetemelet forsvinner, men stopp før deigen blir våt. Elt tre–fire ganger med hendene, men ikke mer enn du trenger for å få alt til å henge sammen.
  • Strø litt mel på benken og legg deigen midt på. Press ned med hendene til den er 1 til 1 1/2 cm tykk. Skjær ut rundinger med 7–10 cm i diameter. Skjærer du av begge endene på en liten maisboks med en boksåpner, har du den perfekte scones-kutter – som kan vaskes og brukes om igjen. 
  • Legg sconesene i en liten smurt ovnsform. Pensle litt fløte på toppen. Stek på 180 grader i 15–20 minutter til de er gylne på toppen.

Jordbær og krem

  • Rens og kutt jordbærene i skiver eller biter mens sconesene står i ovnen. Bland jordbærbitene med 1 ss sukker og/eller 1 ss jordbærsyltetøy (valgfritt).
  • Rett før servering pisker du kremfløten med melis eller vaniljesukker. 
  • Åpne hver scones som en fastelavnsbolle. Legg en stor skje med jordbærbiter på scones-bunnen, deretter et lag krem oppå jordbærene. Legg scones-lokket på skrå over, dryss litt melis på toppen, eventuelt et par peppermynteblader, og server.