Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sørstatsmat

Baby Back Ribs og Texas Barbecue Café Rib Rub

Grisegodt
Angela Taliaferros oppskrift på Baby Back Ribs og Texas Barbecue Café Rib Rub

Angela Taliaferros oppskrift på Baby Back Ribs og Texas Barbecue Café Rib Rub

-
+

Rib Rub (Krydderblanding)

  • 500.00 g brunt sukker
  • 640.00 g sukker
  • 200.00 g paprikapulver
  • 100.00 g hvitløkpulver
  • 300.00 g salt
  • 50.00 g finmalt, svart pepper
  • 45.00 g ingefærpulver
  • 60.00 g løkpulver
  • 30.00 g spisskummen
  • 15.00 g chipotle chili pulver

Slik gjør du

  • Bland godt i kjøkkenmaskin. 
  • Egner seg for både baby back ribs og spare ribs. Smør godt krydderblandingen på ribben, børst vekk det overflødige. Legg ribben på rist i grill, barbecue-ovn eller i stekeovnen på 125 grader celcius. Baby backs tar cirka 2-3 timer, og spare ribs 4-5 timer. Hold den fuktig, spray den eller pensle hver time, med en spruteflaske med vann, eller 50/50 eplejuice og epleeddik. For å teste om ribben er ferdig, skal man kunne dra bena med hendene fra hverandre med lite kraft. Fargen går fra lys rød til mørkt brunrød.