Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sørstatsmat

Pecanpai

God på bunnen

Angela Taliaferros oppskrift på perfekt pecanpai

-
+

Pecanpai

  • 4.00 stk mellomstore egg
  • 200.00 g brunt sukker
  • 340.00 g lys syrup
  • 70.00 g smeltet smør
  • 0.25 ts romekstrakt eller 1 ss rum
  • 0.25 ts salt
  • 0.50 l ristede eller grovhakkede pekannøtter
  • 1.00 ss sitronsaft
  • 1.00 ts sitronsaft
  • 1.00 ts vaniljeekstrakt eller frø fra vaniljestang

Slik gjør du

  • Pisk smør, sirup, vanilje og sukker sammen med eggene. Rør inn pecannøttene. Fordel fyllet i paiskallet og dandér pecannøtter oppå. Hell i en ferdigstekt paibunn og stek i ovn på 180 grader 30-45 minutter. Om den begynner å bli litt for brun i toppen, senk temperaturen mot slutten. Den skal være litt bløt i midten. Fantastisk med is på toppen eller pisket kremfløte med litt rom.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner