Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sørstatsmat

Pecanpai

God på bunnen

Angela Taliaferros oppskrift på perfekt pecanpai

-
+

Pecanpai

  • 4.00 stk mellomstore egg
  • 200.00 g brunt sukker
  • 340.00 g lys syrup
  • 70.00 g smeltet smør
  • 0.25 ts romekstrakt eller 1 ss rum
  • 0.25 ts salt
  • 0.50 l ristede eller grovhakkede pekannøtter
  • 1.00 ss sitronsaft
  • 1.00 ts sitronsaft
  • 1.00 ts vaniljeekstrakt eller frø fra vaniljestang

Slik gjør du

  • Pisk smør, sirup, vanilje og sukker sammen med eggene. Rør inn pecannøttene. Fordel fyllet i paiskallet og dandér pecannøtter oppå. Hell i en ferdigstekt paibunn og stek i ovn på 180 grader 30-45 minutter. Om den begynner å bli litt for brun i toppen, senk temperaturen mot slutten. Den skal være litt bløt i midten. Fantastisk med is på toppen eller pisket kremfløte med litt rom.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk