Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Squash, sopp og skjell i langpanne

-
+

Siderett, nok til fire til seks personer

  • blåskjellkraft, av cirka 300 g blåskjell og vann så det dekker.
  • 2.00 gule squash 
  • 200.00 g sopp (gjerne en blanding av risker, kantarell, piggsopp og steinsopp)
  • 3.00 sjalottløk
  • 1.00 purre
  • litt ramsløk
  • 10.00 store østers

(1)

Vask blåskjellene og ha dem i en kjele, dekk med vann. Kok opp og la dem trekke mens du gjør resten.

Sett ovnen på 1800C. Skjær squashen i tykke skiver og legg i langpanne, stor sopp skjæres i biter, små kan være hele. Purren i grove biter. Bland alt og åpne østersene og fordel innmaten utover. Hell over østerssaften og spe på med blåskjellkraften, til det dekker bunnen i langpannen.

Sett i ovnen i 30–40 minutter, spe med blåskjellkraft underveis.

Se viner som passer til:

Skalldyr i Vindatabasen