Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Stjerneretter

Vladimir Paks oppskrift på østers med tomatisert ponzu-saus og lakserogn

Oppskrift på østers med tomatisert ponzu-saus og lakserogn

Oppskrift på østers med tomatisert ponzu-saus og lakserogn

-
+

Østers med tomatisert ponzu-saus og lakserogn

  • 100 g ponzu-saus
  • 30 g mirin
  • 100 g cherrytomater
  • 12 franske østers
  • 60 g lakserogn
  • oxalisblader til dandering

– Mengden er nok til tolv østers. Gi én til hver gjest, som på Omakase, eller del med din favorittperson. Ponzu-saus kan du kjøpe ferdig eller blande selv etter din favorittoppskrift.

Slik gjør du

  • Del cherrytomatene i to og mariner dem i en blanding av ponzu-saus og mirin i et døgn.
  • Sil av sausen.
  • Åpne østersene og løsne muskelen fra skjellet.
  • Hell 10 ml saus over hver østers, og topp hver av østersene med fem gram lakserogn og et oxalisblad.