Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Stjerneretter

Vladimir Paks oppskrift på østers med tomatisert ponzu-saus og lakserogn

Oppskrift på østers med tomatisert ponzu-saus og lakserogn

-
+

Østers med tomatisert ponzu-saus og lakserogn

  • 100 g ponzu-saus
  • 30 g mirin
  • 100 g cherrytomater
  • 12 franske østers
  • 60 g lakserogn
  • oxalisblader til dandering

– Mengden er nok til tolv østers. Gi én til hver gjest, som på Omakase, eller del med din favorittperson. Ponzu-saus kan du kjøpe ferdig eller blande selv etter din favorittoppskrift.

Slik gjør du

  • Del cherrytomatene i to og mariner dem i en blanding av ponzu-saus og mirin i et døgn.
  • Sil av sausen.
  • Åpne østersene og løsne muskelen fra skjellet.
  • Hell 10 ml saus over hver østers, og topp hver av østersene med fem gram lakserogn og et oxalisblad.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner