Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Strutseving-tempura med asiatisk dipp

– Strutseving er en eksklusiv greie

Oppskrift på Strutseving-tempura med asiatisk dipp

-
+

Tempurarøre

  • 60 g hvetemel
  • 60 g maisenna
  • 1 ts bakepulver
  • 1.5 dl øl
  • salt og pepper

Fritert strutseving

  • 200 g skudd av strutseving (trenger ikke forkokes)
  • solsikke-, soya- eller rapsolje til fritering

Asiatisk dipp

  • én del fiskesaus
  • én del soyasaus
  • hakket ingefær
  • hakket hvitløk
  • sesamolje
  • sitrongress eller saften av lime/sitron (kan sløyfes)

Tempurarøre:

  • Rør alt sammen. Hvis røren virker for tykk, ha i mer øl. Tommy Østhagen liker at røren henger tynt på, så grønnsaken synes gjennom. Hvis den henger for tynt på, rør inn mer hvetemel.

Fritert strutseving:

  • Varm opp oljen i en gryte til den er middels varm, så det bruser når du legger noe oppi. Dypp strusevingskuddene i røren og friter dem til de er gylne og sprø, legg dem deretter på tørkepapir.

Asiatisk dipp:

  • Lag saus av halvparten fiskesaus og halvparten soyasaus. Ha i litt hakket ingefær og litt hakket hvitløk etter smak. Ha i noen dråper sesamolje.
  • Hvis du ønsker litt sitrussmak kan du ha i en bit av en stang sitrongress, eller noen dråper lime eller sitron.
  • Server til strutseving-tempuraen.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner