Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Strutseving-tempura med asiatisk dipp

– Strutseving er en eksklusiv greie

Oppskrift på Strutseving-tempura med asiatisk dipp

-
+

Tempurarøre

  • 60 g hvetemel
  • 60 g maisenna
  • 1 ts bakepulver
  • 1.5 dl øl
  • salt og pepper

Fritert strutseving

  • 200 g skudd av strutseving (trenger ikke forkokes)
  • solsikke-, soya- eller rapsolje til fritering

Asiatisk dipp

  • én del fiskesaus
  • én del soyasaus
  • hakket ingefær
  • hakket hvitløk
  • sesamolje
  • sitrongress eller saften av lime/sitron (kan sløyfes)

Tempurarøre:

  • Rør alt sammen. Hvis røren virker for tykk, ha i mer øl. Tommy Østhagen liker at røren henger tynt på, så grønnsaken synes gjennom. Hvis den henger for tynt på, rør inn mer hvetemel.

Fritert strutseving:

  • Varm opp oljen i en gryte til den er middels varm, så det bruser når du legger noe oppi. Dypp strusevingskuddene i røren og friter dem til de er gylne og sprø, legg dem deretter på tørkepapir.

Asiatisk dipp:

  • Lag saus av halvparten fiskesaus og halvparten soyasaus. Ha i litt hakket ingefær og litt hakket hvitløk etter smak. Ha i noen dråper sesamolje.
  • Hvis du ønsker litt sitrussmak kan du ha i en bit av en stang sitrongress, eller noen dråper lime eller sitron.
  • Server til strutseving-tempuraen.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk