Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Studentmat

Nordkinesisk svin med selleri og gulrøtter

Oppskrift på kinesisk svinekjøtt med selleri, gulrøtter og peanøtter

Oppskrift på kinesisk svinekjøtt med selleri, gulrøtter og peanøtter

-
+

Nord-kinesisk svin med selleri og gulrøtter

  • 300 g Magert, renskåret svinekjøtt (kotelett, ytrefilet)
  • 2 ss Lys soyasaus
  • 1 ss Tørr sherry
  • 0.5 ts Revet ingefær
  • 1 stk Liten løk
  • 2 stk Stilker stangselleri
  • 2 stk Gulrøtter
  • 50 g Usaltede peanøtter
  • 2 ss Olje
  • 1 stk Fedd hvitløk
  • 1 ss Maisennamel løst i 6ss vann.
  • Salt
  • Sriracha eller annen chilisaus

Slik gjør du

  • Lag en marinade av soyasaus, sherry og ingefær.
  • Skjær svinekjøttet i små terninger og la det ligge i marinaden mens du kutter løk, selleri og gulrøtter i små biter.
  • Varm en wok eller stekepanne og stek svinekjøttet i olje på høy varme i 5-6 minutter. Fjern kjøttet fra pannen.
  • Ha i grønnsakene og litt mer olje. Stek til grønnsakene er stekt, men fortsatt faste i konsistensen. Rør hele tiden.
  • Legg kjøttet tilbake og tilsett en klype salt om det trengs, samt eventuelt chilisaus.
  • Løs maisenna melet opp i vann og rør inn i retten til det tykner.
  • Server med ris.