Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Studentmat

Nordkinesisk svin med selleri og gulrøtter

Oppskrift på kinesisk svinekjøtt med selleri, gulrøtter og peanøtter

-
+

Nord-kinesisk svin med selleri og gulrøtter

  • 300 g Magert, renskåret svinekjøtt (kotelett, ytrefilet)
  • 2 ss Lys soyasaus
  • 1 ss Tørr sherry
  • 0.5 ts Revet ingefær
  • 1 stk Liten løk
  • 2 stk Stilker stangselleri
  • 2 stk Gulrøtter
  • 50 g Usaltede peanøtter
  • 2 ss Olje
  • 1 stk Fedd hvitløk
  • 1 ss Maisennamel løst i 6ss vann.
  • Salt
  • Sriracha eller annen chilisaus

Slik gjør du

  • Lag en marinade av soyasaus, sherry og ingefær.
  • Skjær svinekjøttet i små terninger og la det ligge i marinaden mens du kutter løk, selleri og gulrøtter i små biter.
  • Varm en wok eller stekepanne og stek svinekjøttet i olje på høy varme i 5-6 minutter. Fjern kjøttet fra pannen.
  • Ha i grønnsakene og litt mer olje. Stek til grønnsakene er stekt, men fortsatt faste i konsistensen. Rør hele tiden.
  • Legg kjøttet tilbake og tilsett en klype salt om det trengs, samt eventuelt chilisaus.
  • Løs maisenna melet opp i vann og rør inn i retten til det tykner.
  • Server med ris.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk